Създадено е приложение за виртуално посещение на православни манастири и църкви от целия свят

Компания за виртуални поклоннически пътувания обяви, че създава специално приложение, с което ще можем дистанционно да посетим различни манастири и храмове по целия свят. 

VR Pilgrim е първото такова приложение, което ще даде възможност на всеки да пътува до най-интересните и недостъпни места на християнството от своя дом. С новото приложение потребителите стават своеобразни  поклонници, които ще могат да видят чудотворни икони и свети мощи, да се насладят на великолепните гледки към манастирите Метеора, извисяващи се в небето, да се разхождат с монасите по СВ. Гора и да се поклонят на Св. Богородица на планината Хариса в Ливан.

Всеки потребител ще се потопи в красотата на спиращите дъха пейзажи и уникалната архитектура, която през векове е радвала много поклонници.

Често бързият ни начин на живот, натовареността и други обстоятелства не ни позволяват да отидем на поклонение към светите места. VR Pilgrim решава този проблем. С помощта на смартфон всеки има възможност да види най-големите реликви и туристически атракции на различни места по света. Това беше точно основната ни идея, когато беше създадено приложението VR Pilgrim. Когато учените по света работят усилено върху лекарството срещу коронавируса, когато хората са изправени пред нова реалност с ограничения за пътуване и налагане на пространство между тях, бихме искали да осигурим спокойствие и комфорт във времето, когато хората изглежда наистина се нуждаят от него. “ – каза Георги Цацанидис, директор на VR Treasures, компанията създала приложението.

Архим. Кирил от килията „Свети Николай“ на Св. гора, който беше пряко замесен в процеса на снимките, каза: „Преди две години благословихме VR Treasures за създаване на виртуална библиотека за съкровищата на Атон, никога не бих могъл да си представякакво удобство ще бъде това. В реалната ситуация VR Pilgrim е единствената възможност да видите светите места със собствените си очи ”.

Цялото съдържание е заснето във 360° видео формат, което позволява на потребителите напълно да се потопят в атмосферата на християнските съкровища.

Библиотеката на проекта непрекъснато се разраства и днес има над 200 VR филма от Гърция, Италия и Ливан. Освен това има около 30 VR филма, където монасите споделят своите рецепти за готвене, които в продължение на векове са били пазени в тайна. Историите на интервюиращите и гласовият текст на английски, гръцки, руски и скоро на китайски позволяват на всеки да открие много интересни факти, които досега не са публикувани.

VR360 Treasures е технологична компания, която създава изключително и впечатляващо VR съдържание и приложения, които могат да привлекат най-широката аудитория. Компанията използва най-обещаващите технологии за виртуална, смесена реалност и панорамно видео. За да запази уникалността на архитектурния облик на световните исторически места и забележителности, VR360 Treasures харчи значителна част от приходите от продажби за поддръжка, реставрация и развитие на исторически, религиозни и културни паметници. 

VR Pilgrim е достъпен за изтегляне от Google Play и App Store.

Източник: https://dobrotoliubie.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *