Нов брой на детското православно списание „Камбанка“

„Камбанка“ продължава традицията да поднесе интересни и поучителни четива за малки и големи. В този брой децата може да се запознаят с обширното житие на свети ап. Андрей, както и с един почти наш съвременник – грузинския светия Гавриил Ургебадзе.

 Рубриката „Църковни празници“ ни разказва за неотдавна миналият празник Рождество на Пресвета Богородица. Историите от Патерика ни срещат със св. Антоний Велики. Има прекрасни разказчета и притчи, които са поучителни за малки и по-големи деца и подканват към вършенето на добри дела, а други са с познавателно значение. Особено трогателен е разказът за състрадателното сърце на „Малката Васула“.

 Молитвата към Светата Троица, която е основополагаща за християните, защото разкрива вярата в Светата Троица, е обяснена от отец Дончо, както и мястото и значението на хоругвите в църковното богослужение. Библейски разказ ни връща към ветхозаветните времена, и ни среща с мъдрия цар Соломон. Рубриката „Малки готвачи“ е доста сериозна с предложената този път рецепта.

 Мили деца, надяваме се, че и този брой на „Камбанка“ ще ви вдъхнови със своите четива за добри и богоугодни дела!

 Списанието излиза с благословението на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. Издава се от варненския храм „Св. Атанасий” и се разпространява безплатно.

Източник: https://www.mitropolia-varna.org/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *