Беседа в Ателие – книжарница „Къща за птици“ на тема: „Ангелите в Библията и Църковното Предание“

Предстои беседа в Ателие – книжарница „Къща за птици“ на тема: „Ангелите в Библията и Църковното Предание“.

Значението на думата ангел е Божи вестител, пратеник. В християнството ангелите са свръхестествени разумни същества, със свободна воля, но и несъмнена почтеност и покорност пред Бога. В този ред на мисли и в навечерието на Архангеловден и Архангелова задушница Ателие-книжарница „Къща за птици“ и порталът „Православие България“ ви канят на беседа от поредицата Книгата на книгите, на тема: Ангелите в Библията и Църковното Предание.

Нека заедно да потърсим отговорите на въпросите за безплътните небесни сили. Откъде получаваме информация за ангелите и архангелите? Изчерпателна ли е Библията и откъде още Църквата има знание за тях? Кое Предание е автентично и кое не? Какво знаем и какво не знаем за ангелите? Отговори на тези и още въпроси ще търсим заедно в първата за тази година библейска беседа в ателие-книжарница Къща за птици.

За първи път даваме възможност на нашите последователи в социалните мрежи и интернет да зададат конкретни въпроси към лектора и неговите събеседници. За тази цел молим всеки, който има въпрос, да го зададе предварително във формата на сайта https://bit.ly/3o9gKFn или като коментар в дискусията на събитието във фейсбук. Най-интересните въпроси ще бъдат включени в дискусията по темата.

Гост лектор в дискусията „Ангелите в Библията и Църковното Предание“ е свещеник Илиян Алексиев, предстоятел на столичния храм „Рождество Богородично“ в кв. Лагера.

Предвид извънредното положение и мерките за безопасност, местата са силно ограничени. Ако желаете да присъствате на беседата, е необходимо да го заявите предварително на тел: 02/9801660; 0884697848

Събитието във Фейсбук – ТУК

Източник: Къща за птици | Birdhouse

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *