Музейна покана за „От Бяла до Русе – истории за непознатите хърцои – анимационни серии направени от деца“

Покана за събитието „От Бяла до Русе – истории за непознатите хърцои – анимационни серии направени от деца“ в Регионален Исторически музей – Русе:

Радваме се да ви поканим на официалното приключване и представяне на проекта „От Бяла до Русе – истории за непознатите хърцои – анимационни серии направени от деца“.

Проектът съчетава в себе си традиционно и дигитално и разказва за нематериалното наследство, харакерно за етнографската група хърцои. С 50 деца от с.Ряхово и гр.Русе създадохме 4 анимирани филмчета, посветени на хърцойската носия, Лазаровден, Бабинден и предсватбени обичаи. По време на събитието ще гледаме анимациите им, ще говорим за мястото на традициите в съвремието ни, в музея и в училище.Гости на събитието ще бъдат Искра Тодорова от Регионален Исторически музей – Русе и Вергилия Грънчарова от СОУ „Йордан Йовков“, Русе.

Всеки посетител ще получи и флаш памет с анимациите, създадени от децата.

Събитието е подходящо за учители, родители и деца и всички, които се интересуват от българския фолклор. То ще се проведе в зала Батенберг в Регионален Исторически музей – Русе на 4 ноември (сряда) от 17:00 ч.

Събитието във Фейсбук – ТУК

Източник: Регионален исторически музей – Русе / Rousse Regional Museum of History

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *