Национален литературен конкурс – по повод 18-тата годишнина на Студентски съвет при Софийски университет


„Студентски съвет при СУ организира Национален литературен конкурс за студенти и ученици (12-ти клас) на тема „Модерното робство”. Темата е избрана с идеята да се насърчи и поощри любовта към творчеството и културата, без които животът ни, както се казва, не би бил нищо повече от просто съществуване. Мисията и отговорността на Студентски съвет са насочени именно към младите хора – към техните желания, стремежи, проблеми. Но нашето пълнолетие, от друга страна, ни води до осъзнаването, че сме част от една цяла общност, а нейните проблеми са неизбежно и наши.
„Модерното робство” е тема, която може да се разбира и интерпретира по начин, достатъчно широк, за да обхване всякакви форми на проблеми – личностни, комуникационни, общностни, семейни, любовни, дигитални. Тук е и задачата на участниците – да бъдат мислят извън клишетата и да представят идеите си по интересен начин.
В събитията, предвидени за втория ден, присъстващите ще могат да научат повече, да споделят и да се вдъхновят, а също и да получат своите награди.
(За учениците и студентите, учащи извън София, Студентски съвет е предвидил и осигурил настаняване и закуска. Храната и кафе-паузите по време на конкурса също са осигурени от Студентски съвет.)
Повече за условията, съпътстващите събития, журито, екипа и наградите, както и как можете да се включите – научите на сайта: http://students.uni-sofia.bg/literature/
За въпроси, коментари, препоръки и идеи, пишете на: literature@students.uni-sofia.bg“
Източник: http://www.nationallibrary.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *