5 април – В БАН ще се проведе обществена дискусия на тема “Икономика на знанието“


Представяне на резултатите от националната кампания „Научните чудеса на България“

Българската академия на науките и в. “Стандарт“ организират обществена дискусия на тема “Икономика на знанието“ на 5 април 2016 г. (вторник) от 13.00 ч. в Големия салон на БАН (ул. „15 ноември“ 1). Форумът е част от Националната кампания „Научните чудеса на България”.

Събитието е под патронажа на вицепремиера и министър на образованието и науката г-жа Меглена Кунева.

Националната кампания „Научните чудеса на България” има за цел популяризиране на научните постижения и научния потенциал на България, стимулиране на университетите за подготвяне на кадри за нуждите на бизнеса, подпомагане на младите хора в страната, които имат желание и потенциал да се посветят в бъдеще на научните изследвания.

По време на форума ще се дискутират държавната стратегия за висшето образование, пътищата за още по-тясно взаимодействие между университетите и бизнеса, възможностите за подпомагане на младите учени по новата оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж”. Ще бъдат представени резултатите от националното електронно гласуване през 2015 г. за избор на топ 10 на кампанията „Научните чудеса на България“ и ще бъдат отличени младите таланти в науката.
Източник: http://www.bas.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *